-

Lugn dag på jobbet, visst är de skönt ibland, men de blir lätt tråkigt i längden! Lunch på ca 1 timme, sen fortsätta jobba till kl 18! Och efter jobbet blir de att gå på Helex och träna! Jag och Frida har bokat bodycombat, vi hade ingen aning om vad de var för något, så vi tänkte att vi testar väl de då!! Och igår googla jag på vad de var för något! ska bli kul att testa, men är inte så säker på att de är något för mig, men man måste testa för att veta :)

De här är då alltså vad bodycombat är för något..

Body Combat (BC) är ett förkoreograferat non-contact, högintensivt 60 minuters gruppträningsprogram inspirerat av kampsporter som karate, kickboxning, taekwondo, capoeira, tai chi, kung fu och muay thai från Les Mills International på Nya Zeeland.

Musiken i Body Combat är intensiv och ofta i form av techno, Happy Hardcore, trance och hårdrock.

I Combat-låtarna så jobbar man med slag- (Jabb, Cross, Hook, och Uppercut) och sparkkombinationer (frontkick, back kick, sidekick och roundhouse kick) medan Power Training-låtarna är uppbyggda av enbart slag. I muay thai så jobbar man med mycket knän och armbågar. Styrkedelen består främst av sit-ups, armhävningar och andra styrkeövningar med den egna kroppen som motstånd i olika kombinationer och mönster. Passet innehåller även katas och rörelsemönster med hög symbolik till olika kampsportsstilar inom både karate och taekwondo, och i nedvarvningen mer avslappnande rörelser i likhet med tai chi.

Som sagt, kan bli spännande ;) haha!! Ska bli kul att testa :P



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback